Logo til print

Brobyværkhallen

Brobyværkhallen får en tilbygning i tre etager og en omfattende modernisering til glæde for både de nuværende aktive i hallen og for helt nye brugergrupper.

Brobyværkhallen har fået en tilbygning i tre etager og en omfattende modernisering til glæde for både de nuværende aktive i hallen, men også for helt nye brugergrupper. Blandt andet bliver det muligt at dyrke kickboksning, basketball, reparere cyklen og afvikle arrangementer på en ny eventtrappe i den nye udgave af Brobyværkhallen.

Projektet er en udløber af Fondens indbudte projektkonkurrence "Nyt liv i gamle haller" og består af en om- og tilbygning, som indeholder foyer, café, fællesområde, eventtrappe, aktivitetszoner, fitnessfaciliteter og en sportsterrasse.

Idrætshal

Fakta

Arkitekt
BSAA Arkitekter

Opført
2015

Bevilling
5.500.000 kr.

Anlægssum
12.200.000 kr.

Bygherre
Brobyværkhallen

Areal

Adresse

Pontoppidanvej 9, 5672 Broby

Etablering af "Broen"
Brobyværkhallen får en tilbygning i tre etager og dertil nye udearealer omkring hallen. "Broen" - som projektet kaldes - består også af en tværstillet bro, der skærer sig igennem det eksisterende halrum. Dermed bliver håndboldbanen beskåret, men til gengæld skaber det plads til en række nye muligheder i Brobyværkhallen.

Broen skaber en opdeling, hvor almindelig idræt foregår på den ene side og dans og andre blødere bevægelsesformer på den anden side. På broens første sal er der etableret et fitnesslokale og et område til mindre idræts- og bevægelsesaktiviteter. På anden sal er der udgang til en udendørs sportsterrasse.

Nye brugergrupper
Udover de faste brugere af idrætshallen, giver de nye faciliteter mulighed for at byde nye brugergrupper velkommen. Det drejer sig bl.a. om basketball, hockey og dart. Samtidig bruges hallen flittigt i dagtimerne, da Brobyskolen, den lokale skolefritidsordning samt den kommunale junior- og ungdomsklub vil være blandt de faste brugere.

Projektet har tidligere været forsøgt etableret i Allested-Vejle, hvor man valgte at beholde den fulde håndboldbane og dermed ændrede projektets egenart, og i Ryslinge, hvor det ikke var muligt at fremskaffe den nødvendige finansiering til projektet.

Derfor fik Brobyværkhallen muligheden for at overtage projektet og konceptet, da Faaborg-Midtfyn Kommune fortsat har stor tiltro til projektets værdi, og derfor fastholdt et stærkt ønske om at afprøve det i en af kommunens idrætshaller. BSAA Arkitekter har derfor sammen med Lokale og Anlægsfonden viderebearbejdet projektet, så det kan tilpasses idrætshallen i Brobyværk.