Logo til print

Om Lokale og Anlægsfonden

Populært sagt er vi sat i verden for skabe fremtidens mødesteder, der er tilgængelige, giver mening og sætter spor. Det gør vi som en selvejende institution, vidensformidler og udviklingsfond i Kulturministeriets regi.

Helt konkret udvikler og rådgiver vi om byggeriprojekter og fysiske faciliteter indenfor fritidslivet. Det vil sige indenfor idræts-, frilufts- og kulturlivet.

Udover at skabe fremtidens mødesteder uddeler vi ca. 80-90 mio. kr. årligt til projekter, vi arbejder med. Midlerne stammer fra de såkaldte udlodningsmidler under Danske Spil (Tipsmidlerne).

Som udgangspunkt følger der altid idégenerering, sparring og udvikling med, når der tildeles støtte til konkrete danske projekter. Herudover leverer vi også selvstændig rådgivning mod betaling. I Danmark såvel som i udlandet.

Lokale og Anlægsfonden er blandt initiativtagerne til og har tilsluttet sig "Principper for god fondspraksis", som man kan læse mere om på www.danskefonde.info

Lokale og Anlægsfonden blev etableret i 1994 og råder over en egenkapital på 140 mio. kr., der er indskudt af Danmarks Idræts-Forbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Ungdoms Fællesråd.