Logo til print

Vissenbjerg Idræts- & Kulturcenter

En ny tilbygning og facade, med store vinduespartier og stor indre gennemsigtighed, har forvandlet Vissenbjerg Hallerne fra et mørkt og tillukket sted, til et åbent og imødekommende idræts- og kulturcenter.

Vissenbjerg har manglet en hal, der er tilpasset borgernes behov og ønsker. I dag har de fået en ny tilbygningen, der primært er skabt til gymnastik. 

Denne bindes sammen med et nyt udeareal og de ældre Hal 1 og 2 med et rødt aktivitetsbånd, der også fører gæsterne igennem den nye café. Derved er der skabt gode forhold for kultur- og idrætslivet i Vissenbjerg.

Idrætshal Kultur

Fakta

Arkitekt
Keingart (tidligere Keinicke & Overgaard), Poulsen og Partner, tri-konsult, Q-konstruktion

Opført
2013

Bevilling
3.000.000 kr.

Anlægssum
27.000.000 kr.

Bygherre
Vissenbjerg Hallerne

Areal
1.568 m²

Adresse

Idrætsvej 3, 5492 Vissenbjerg

Nye ruminddelinger skaber 'flow' i bygningen
En gennemtænkt variation i loftshøjderne i gymnastiksalen gør, at den kan opdeles i tre rum med hver deres stemning. Omkring gymnastikrummene er der tilknyttet en "dagligstue" og to opvarmningsrum. Dette giver et godt flow igennem tilbygningen, når der er "vagtskifte" og forskellige hold skal afløse hinanden i gymnastikrummene.

I den ene af de to gamle haller er et sideareal udnyttet til aktivitet og afslappet ophold. I et rødt område er forskellige muligheder for at være aktiv og lege og i et grønt område - beklædt med kunstgræs - er det muligt meget bogstaveligt at "hænge ud" i to hængekøjer.