Logo til print

LIVE om piger og idrætsfaciliteter

Piger og idrætsfaciliteter: Se videoer af præsentationerne fra LIVE-arrangement længere nede på siden.

 I dette LIVE-arrangement dykkede vi ned i temaet "piger og idrætsfaciliteter" for at blive klogere på, hvordan vi kan skabe attraktive og engagerende mødesteder som inviterer til fysisk udfoldelse for teenagepigerDette Lokale og Anlægsfonden LIVE foregik i et af omklædningsrummene i Dansekapellet i København.

Download oplæggene i pdf

Hvorfor er det interessant at tale om piger og faciliteter til samvær og idræt? Hvordan har Lokale og Anlægsfonden beskæftiget sig med emnet? Oplæg af Sidsel Hye-Knudsen, projektmedarbejder i Lokale og Anlægsfonden.

At designe og evaluere handlingsmuligheder – et affordance perspektiv på relationen mellem mennesker og vores omgivelserOplæg af Oplæg ved Mille Sylvest, Behaviour Researcher i GXN og Ph. d.

Unge pigers brug af det offentlige rum. Oplæg ved Charlotte Bagger Brandt, Direktør og kurator, Råderum.

Piger i gadeidrætsrammer. Oplæg ved Reeva Hagins, daglig leder, GAME Streetmekka i København, og Klara Harboe Sørensen, der som praktikant i GAME Streetmekka arbejder med pigeaktiviteter.

Hvorfor er det interessant at tale om piger og faciliteter til samvær og idræt?


Hvorfor er det interessant at tale om piger og faciliteter til samvær og idræt? Hvordan har Lokale og Anlægsfonden beskæftiget sig med emnet? Velkomst ved Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, og oplæg af Sidsel Hye-Knudsen, projektmedarbejder i Lokale og Anlægsfonden.

At designe og evaluere handlingsmuligheder - et affordance perspektiv på relationen mellem mennesker og vores omgivelser


Oplæg af Oplæg ved Mille Sylvest, Behaviour Researcher i GXN og Ph. d. Mille Sylvest er specialist i arkitekturpsykologi og arbejder blandt andet på en Ph.d. afhandling omkring relationen mellem arkitektur og social adfærd. Med udgangspunkt i teenagere generelt, vil oplægget omhandle hvordan man kan undersøge måden vi mennesker bruger og forholder os til det fysiske miljø – herunder hvordan vores omgivelser kan understøtte både sociale og individuelle handlingsmuligheder for denne brugergruppe.

Unge pigers brug af det offentlige rum


Oplæg ved Charlotte Bagger Brandt, Direktør og kurator, Råderum. Råderum er et mobilt kontor for samtidskunst, der idéudvikler måder, hvorpå kunst kan være med til at skabe positive processer og ny identitet i byens rum. Råderums kunststrategi lægger vægt på, at kunst og kultur kan bruges som værktøj til at løfte et område, fysisk, social og kulturelt. I oplægget vil Råderums leder, Charlotte Bagger Brandt, komme med nedslag og 1:1 læring fra egne projekter. Projekterne tager udgangspunkt i kunstens mulighed for at skabe anderledes deltagelse og har i dagens oplæg fokus på unge pigers brug af det offentlige rum.

Piger i gadeidrætsrammer


Oplæg ved Reeva Hagins, daglig leder, GAME Streetmekka i København, og Klara Harboe Sørensen, der som praktikant i GAME Streetmekka arbejder med pigeaktiviteter. I GAME Streetmekka i København kan byens unge dyrke gadeidræt indendørs i uformelle rammer året rundt. Den grundlæggende tanke bag GAME Streetmekka er at skabe et tilgængeligt og fleksibelt tilbud til alle, som vil dyrke den selvorganiserede idræt. Oplæggene stiller skarpt på, hvor og hvordan de unge piger færdes og opholder sig, samt hvilke tiltag frivillige og medarbejdere i StreetMekka har taget for, at imødekomme pigernes behov og ønsker. Med oplægget gives et bud på, hvordan faciliteten, driften og menneskene i en organisation kan skabe inspirerende rammer for piger til ophold, socialt samvær og aktivitet.