Logo til print

Sdr. Bork Forsamlingshus


Huset er tænkt som en udvidelse af privatboligens dagligstue. Brugerne oplever, at det efter ombygningen er blevet mere fleksibelt, åbent og forbundet.

 

 

Om Sdr. Bork

Sdr. Bork er et lille sogn i Ringkøbing Skjern Kommune, 10 km fra Vesterhavet. I sognet bor der 383 indbyggere pr. januar 2018, og i kommunen bor der 57.022 indbyggere. Sdr. Bork ligger i naturskønne omgivelser syd for Ringkøbing Fjord. De har en folkeskole fra 0.-7. klasse, en efterskole og et menighedsråd, som holder til i byens kirke.

Fokus for ombygningen: En tilføjelse af nye funktioner og aktivitetstilbudForsamlingshusets aktiviteter og funktioner
Otte faste ugentlige aktiviteter fordeler sig på ugens fem hverdage og foregår i alle forsamlingshusets rum, som med få mobile møbler indbyder til, at forskellige aktiviteter kan ske i samme rum.

Når man ankommer til forsamlingshuset, træder man ind i Vinterhaven, der er centralt samlingspunkt for både børn og voksne brugere af huset – konfirmander kommer bl.a. til spisning en gang i ugen.

Efter ombygningen har huset fået en stor, multifunktionel sal med lysindfald. Her mødes ældre og unge fra lokalområdet til aktiviteter som juletræsfest, fællesspisning, yoga og gymnastik, og husets seniorklub holder til. Yoga er en ny aktivitet i huset, som tiltrækker mange nye brugere. Gulvvarme og lysindfaldet gør rummet ideelt til yoga.

Mange brugere fremhæver, at især køkkenet er blevet større og mere funktionelt efter ombygning. I den tilhørende cafe samles revyholdet hver onsdag, og der er fællesspisning. Flere brugere har desuden nøglekort, så de selv kan arrangere middagsselskaber.

Kreaværkstedet bliver brugt af ældre, som hver torsdag mødes for at male, sy og brodere. Piger i 10-11-års alderen fra den lokale skole mødes også for at lære og sy.

Fakta

I 2017 blev der afholdt 285 separate arrangementer i Sdr. Bork Forsamlingshus. Af disse var der 50 private arrangementer, 4 møder, 155 kulturelle arrangementer og 76 arrangementer i kategorien bevægelse.

Alle husets fysiske faciliteter er i brug med lokalet til fest, kulturarrangementer og foredrag som topscorer. 45 pct. bruger huset til kulturarrangementer og 30 pct. kommer for uformel hygge og samvær med venner og familie. Mere end halvdelen af husets brugere anvender vinterhaven.

 

Se billeder af Sdr. Bork Forsamlingshus


Her kan du gå på opdagelse i det ombyggede forsamlingshus og se billeder fra bl.a. Vinterhaven, Store Sal og køkkenet.

Sdr. Bork Forsamlingshus