Logo til print

Lihme Medborgerhus


Renovering af huset har ført til overraskende brug – et udstillingsrum med Lihmes naturhistoriske samling er poplært blandt strikkeklubbens pensionerede kvinder. En ny lounge tiltrækker børn og unge.

Om Lihme

Lihme er en landsby i Skive Kommune i det vestlige Salling ved Venø Bugt, 19 km vest for Skive by. Byen har cirka 300 indbyggere. I Lihme Sogn bor der i første kvartal 2018 702 mennesker. Byens vestlige opland er et attraktivt naturområde, som grænser ud til Limfjorden.

Fokus for ombygningen: En udvidelse af husets funktioner og fleksibilitet til aktiviteter som fællesspisning, teater, udstillinger og foredrag – et særligt fokus på børn og unge.  Forsamlingshusets aktiviteter og funktioner
Udstillingsrummet med udstoppede dyr, flintesten og skaller fra Lihme samt rummets centrale placering har vist sig at gøre det til et populært rum i huset.

En ny lounge er også blevet et vigtigt opholdsrum, og selvom der ikke er arrangeret faste aktiviteter, er det alligevel det rum, som bliver brugt hyppigst. Især blandt områdets yngre beboere, som ved fællesspisningsarrangementer kan opholde sig der uforstyrret og se film eller spille spil. Rummet bliver også brugt af voksne til en pause fra aktiviteterne.

Lille sal og store sal er efter ombygningen kun adskilt af en foldevæg og kan dermed nemt lægges sammen til aktiviteter som fællesspisning, bevægelse og bestyrelsesmøder og til større arrangementer for beboere i området. Den forøgede plads betyder, at de ofte afholder foredrag og loppemarkeder.

Salene bliver også brugt til faste aktiviteter som bob- og rummikub, der arrangeres af områdets pensionistforening.

Fakta

I 2017 blev der holdt 196 separate arrangementer i Lihme Medborgerhus. Af disse var der 33 private arrangementer, 11 møder, 69 kulturelle arrangementer og 23 arrangementer i kategorien bevægelse.

Alle husets fysiske faciliteter er i anvendelse, med Store og Lille sal som topscorere. De anvendes af henholdsvis 72 og 78 procent af de adspurgte. Rummet med Lihmesamlingen bruges af 37 procent af de adspurgte.

 

 

 

 

Se billeder fra Lihme Medborgerhus


Her kan du gå på opdagelse i Lihme Medborgerhus og se billeder fra udstillingsrummet, loungen og de to sale. 

Lihme Medborgerhus