Logo til print

Fælleskøkkener i fritidslivet

Velkommen til Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fondens temasite om fælleskøkkener i fritidslivet.

Fællesspisning og fælles madlavning er populært i fritidslivet. Men ofte er der kun et lille tekøkken eller et køkken til professionelt brug til rådighed, som ikke giver de frivillige og deltagerne mulighed for at være med i madlavningsaktiviteten.

Derfor ser Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fonden et behov for at udvikle, inspirere og hjælpe med at etablere og opgradere køkkener og faciliteter til madlavning som en del af eksempelvis forsamlingshuset, kulturhuset, idrætshallen eller det udendørs rum.

Vi vil gerne gøre fælles madlavning og fællesspisning tilgængeligt for alle i fritidslivet.

Hvad er et fælleskøkken?
Fælleskøkkener definerer vi som køkkener, der deles mellem forskellige brugere. Fx køkkenet i et aktivitetshus, der både bruges til fester, undervisning og fællesspisning eller udekøkkenet til spejdere, skolehaver og sheltergæster. Altså køkkener hvor både professionelle og amatører kan arbejde, både sammen og hver for sig.

Madlavning kræver køkkener og fællesspisning kræver bordplads. Nogle steder har gamle køkkener brug for nye elementer eller en moderinsering for at komme til at fungere i en moderne kontekst. Andre steder skal der bygges helt nye køkkener.

På dette temasite kan du finde inspiration til, hvordan man skaber gode faciliteter til madlavning i fritidslivet. Du kan finde inspiration til indretning og etablering af køkkener samt få gode råd til, hvordan du organiserer et køkken der skal deles af flere, og hvilke krav fødevarelovgivningen stiller til de forskellige køkkenaktiviteter.

Må vi se dit køkken?

Vi søger billeder af køkkener der kan inspirere. Har du et eksempel på noget der fungerer rigtig godt - eller det modsatte - noget der fungerer virkelig dårligt. Så vil vi mægtig gerne have et billede og en forklaring. Send en mail til  arw@loa-fonden.dk

Søg midler og rådgivning

Hvis du ønsker at søge midler og rådgivning til etablering af fælleskøkkenfaciliteter i en fritidsfacilitet, kan du komme igang med din ansøgning til Lokale og anlægsfonden her og/eller hos Nordea Fonden her


Hør Eline Lange Hansen, projektleder og samarbejdspartner på temasitet, fortælle om behovet for fælleskøkkener og mulighederne i fritidslivet.

Projektet er et samarbejde mellem     og