Logo til print

Fælleskøkkener i fritidslivet

Velkommen til Lokale og Anlægsfonden og Nordea-fondens temaside, som giver dig inspiration og viden om fælleskøkkener i fritidslivet.

Vi oplever en stigende interesse for at lave mad og spise i fællesskab som en del af foreninger og organisationers fritidsaktiviteter. Det vil vi gerne støtte op omkring.

Derfor har vi undersøgt, hvad der skal til for at for at lave gode fælleskøkkener. Fælleskøkkener definerer vi som køkkener, der deles mellem flere forskellige brugere. Fx køkkenet i et aktivitetshus, der både bruges til fester, madklubber, undervisning og fællesspisning eller udekøkkenet til spejdere, skolehaver og sheltergæster. Nogle, men langt fra alle, fælleskøkkener benyttes både til professionel produktion og til aktiviteter for amatører.

Igennem vores research har vi set forskellige udfordringer, som skaber barrierer for fælles madlavning og fællesspisning:

  • for små køkkener
  • køkkener der kun må bruges til professionel brug
  • problemer med orden og rengøring
  • problemer med organisering
  • problemer med at finansiere drift
  • usikkerhed omkring fødevarelovgivning   

Vi vil gerne hjælpe med at finde løsninger på de udfordringer, I møder, og gøre fælles madlavning og fællesspisning tilgængeligt for alle i fritidslivet. Både ude og inde, og for store og små.

På denne temaside samler vi viden og materiale om fælleskøkkener i fritidslivet. 

 

Kriterier for rådgivning og støtte

Lokale og Anlægsfonden tilbyder udviklingsrådgivning og støtte til foreninger mv., som ønsker at etablere faciliteter, hvor madlavning som aktivitet er central og indgår i tæt relation med fritidslivsaktiviteter.  Vi støtter ikke projekter, hvor der udelukkende er tale om renovering eller projekter, hvor køkkenet udelukkende benyttes til forplejning eller produktion. Læs mere om kriterierne for at få rådgivning og støtte her

Søg midler og rådgivning

Hvis du ønsker at søge midler og rådgivning til etablering af fælleskøkkenfaciliteter i en fritidsfacilitet, kan du søge hos Lokale og anlægsfonden her og/eller hos Nordea Fonden her

Mød vores konsulent

Eline Lange Hansen

specialkonsulent for "Fælleskøkkener i fritidslivet" 
mail: elh@loa-fonden.dk 
tlf: 53538388

 


Hør Eline Lange Hansen, projektleder og samarbejdspartner på temasitet, fortælle om behovet for fælleskøkkener og mulighederne i fritidslivet.

Projektet er et samarbejde mellem     og