Logo til print

Madlavning som fritidsaktivitet

Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden ønsker at støtte initiativer, hvor madlavning og fællesspisning er en central del af kultur- og fritidslivet. På denne side kan du læse om, hvad du kan søge støtte til hos os. Du kan også finde inspiration til indretning af indendørs og udendørs køkkener, samt viden om madfælleskaber, organisering af fællesspisning og relevant fødevarelovgivning.

Fritidsfaciliteter til madfælleskaber 

Hvem kan søge?

Alle former for foreninger, organisationer, institutioner, fonde og kommuner, der vil bygge og drive faciliteter uden privatøkonomiske interesser kan søge om rådgivning og økonomisk støtte til etablering af køkkenfaciliteter, hvor fælles madlavning er en central fritidsaktivitet for foreningsmedlemmer og frivillige.

Årsagen er at vores erfaring viser, en en solid organisation baseret på socialt engagement er afgørende for succesen af nyetableringer.

 

Køkkenfaciliteten spiller sammen med sociale zoner, opholdsrum/aktivitetsrum enten i og omkring et klubhus/foreningsbase eller som en del af et større mødested for fritidsaktiviteter. Lokale og Anlægsfonden støtter normalt ikke køkkenfaciliteten alene.

Relevante køkkenprojekter kunne være:

Flere forskellige foreninger og/institutioner som sammen vil bygge fælles køkkenfaciliteter for at skabe bedre rammer for madaktiviteter

Spejdere der har brug for udendørs køkkenfaciliteter for at kunne udvide madaktiviteter.

Et kulturhus med madaktiviteter, fx non profit folkekøkken, som kræver et køkken der er godkendt til fødevareproduktion, for at udvide brugerantallet.

Lokale og anlægsfonden støtter ikke almindelig renovering og vedligeholdelse, eller projekter hvor køkkenet udelukkende benyttes til forplejning eller produktion. Læs mere om kriterierne for at få rådgivning og støtte her.  

Få hjælp til at komme i gang med madaktiviteter  

Ønsker du at igangsætte madaktiviteter, kan du søge Nordea-fondens lokal pulje for at få støtte til dette. 

Hvis du ønsker at organisere fællesspisning i din lokale forening eller lignende, kan du læse vores guide her

Du kan også søge inspiration hos disse projekter som Nordea-fonden har støttet:

Foodmaker 

Madfælleskaberne 

Danmark Spiser Sammen  

Børnebørnenes madværksted 

Madværkstedet i Thy 

Søg midler og rådgivning

Hvis du ønsker at søge midler og rådgivning til etablering af fælleskøkkenfaciliteter i en fritidsfacilitet, kan du søge hos Lokale og anlægsfonden her og/eller hos Nordea Fonden her

Mød vores konsulent

Eline Lange Hansen

specialkonsulent for "Fælleskøkkener i fritidslivet" 
mail: elh@loa-fonden.dk 
tlf: 53538388

 


Hør Eline Lange Hansen, projektleder og samarbejdspartner på temasitet, fortælle om behovet for fælleskøkkener og mulighederne i fritidslivet.

Projektet er et samarbejde mellem     og