Logo til print

'Gammelt' spejderhus bliver til nyt mødested for både unge og gamle

Et partnerskab bestående af Blushøj spejderne, Wiedergårdens Aktivitetscenter for ældre og Dragør skole vil, med et nyt spejder- og frilufthus åbne op for naturen i området og skabe en delefacilitet på tværs af generationer og organiseringsformer.

Det nye spejder- og friluftshus er designet til at falde ind i den omkringliggende skovs farveskala. Huset bliver et træhus på 140m2 i grundplan med en indskudt etage på 40m2. Et alrum med integreret køkken og en hyggelig pejs, skal fungere som husets hjerte. I tilknytningen til alrummet vil etableres der opbevaringsrum, garderobe, toiletter og en fleksibel gruppezone på 40m2, som med foldevægge kan benyttes på mange forskellige måder. Den indskudte etage er mest tænkt som et fri- og hængudsted for børn og unge.
På husets ene facade integreres et udekøkken, som skal understøtte aktiviteter ved et centralt beliggende bålsted. Udearealet kommet også til at rumme en aktivitetsboks, der skal rumme udstyr til en række friluftsaktiviteter, brænde og lign. Husets øst- og vestfacader, udgøres at store vinduespartier, der åbner op til bygningens vigtige centrale rum.

Friluftsliv og spejder

Fakta

Arkitekt
Pettersson Arkitekter ved Fredrik Pettersson

Opført
Under opførsel

Bevilling
2.000.000 kr.

Anlægssum
8.000.000 kr.

Bygherre
Dragør Kommune

Areal
220 m² m²

Adresse

Engvej 3, 2791 Dragør, 2791 Dragør

Christina Laugesen, Projektleder for Spejder- og friluftshuset i Dragør

’Partnerskabet bag projektet kan i dag rette en stor tak til Lokale og Anlægsfonden for kreativ sparring under udviklingsprocessen. Vi får et hus med indbyggede nytænkte funktioner, der på en særlig måde understøtter samværet med naturen.

Støtten bringer os et stort skridt nærmere det multifunktionelle spejder- og friluftshus, som vil give livsglæde og udviklende hverdagsoplevelser i bynær natur – for ældre, unge, skolebørn og spejdere i vores område.’

Jens øyås Møller, udviklingskonsulent hos Lokale og Anlægsfonden

'Projektet er et godt eksempel på at åbne spejderlivet op imod det omgivende samfund og væk fra de små ”hemmelige” spejderbaser.

Med en meget offentligt tilgængelig placering, vil den inviterende og transparente bygning, kunne medvirke til at skabe en oase for bynære natur- kultur- og friluftsoplevelser for alle aldre´