Se flere billeder

Billeder fra projektet

Aktivitetscenter Gåsebjerg Sand

En nedlagt råstofgrav bliver omdannet til et nyt aktivitetscenter, som skal understøtte den store interesse for at dyrke det aktive udeliv, give foreningerne bedre muligheder og invitere nye brugere til området Svanninge Bakker på Fyn.

En nedlagt råstofgrav bliver omdannet til et nyt aktivitetscenter, som skal understøtte den store interesse for at dyrke det aktive udeliv, give foreningerne bedre muligheder og invitere nye brugere til området Svanninge Bakker på Fyn.

De udøvere, som er aktive i naturen i området ved Svanninge Bakker på Fyn, kan se frem til, at de fremover får helt nye muligheder for at mødes på tværs – foreninger såvel som løst tilknyttede brugere. Et nyt mødested ’Gåsebjergsand Aktivitetscenter’ skal være platform for etablerede foreninger, selvorganiserede brugere, institutioner, og dem som endnu ikke har et sted at holde til, men gerne vil være aktive i naturen. 

Faaborg Ski- og Motionsklub og Faaborg Orienteringsklub er vokset de seneste år og har nu tilsammen cirka 600 medlemmer. DDS spejdergruppen holder aktuelt til i nedslidte pavillonbygninger i et parcelhuskvarter i Faaborg. Det nye aktivitetscenter giver dem mulighed for at udvide deres aktivitetspallette, men også at få flere brugere til, samtidig med at de kommer til at holde til side om side med selvorganiserede udøvere.

Det nye aktivitetscenter vil skabe en unik mulighed for, at de lokale foreninger, skoler og selvorganiserede udøvere kan gøre endnu mere brug af området.

Projektet indgår som en del af Lokale og Anlægsfondens fokus på at udvikle støttepunkter i naturen og kobler spejderlivet med det udendørs idrætsliv. Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder med at kombinere forskellige typer af støttepunkter i naturen, så flere brugertyper af naturen kan dele, mødes og inspirere hinanden til at være aktive i det grønne.

Aktivitetshuset skal være et fælles mødested

Aktivitetshuset er i sin udformning designet til at understøtte dialog blandt forskellige brugergrupper og at skabe forståelse for og anvendelse af det mangfoldige og enestående naturområde ved Svanninge Bakker. Huset skal blandet andet bruges til at formidle områdets særlige naturkvaliteter og dyreliv.

Selve huset udgøres af støbt betoncirkel på i alt 615 m². I husets indretning finder man et forenings- og opholdsrum med rumdelere til 3 mindre grupper – i alt 57 m², som står i direkte forbindelse med husets fælles køkken. Derudover er der fra ydersiden adgang til 4 toiletter – heraf et handicaptoilet.

På den overdækkede del af terrassen er der velkomst- og informationsformidling, mens udekøkken og solterrasse er under åben himmel. På de nære udearealer etableres bil-og cykelparkering samt cykelvask og reparationsfaciliteter.

Naturstyrelsen ejer arealet og er bygherre, men huset udlejes til Faaborg-Midtfyn Kommune.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content