Se flere billeder

Billeder fra projektet

Vandsportsanlæg ved Nyborg Marina

Et nyt vandsportsanlæg ved Nyborg Marina, skal fremover markere byen som et af de bedste steder i landet at dyrke udendørs vandsport – tilmed i opvarmet havvand fra forbrændingsanlægget Fortum Waste Solutions.

Et nyt vandsportsanlæg ved Nyborg Marina, skal fremover markere byen som et af de bedste steder i landet at dyrke udendørs vandsport - tilmed i opvarmet havvand fra forbrændingsanlægget Fortum Waste Solutions.

Nyborg Marina vil inden længe blive suppleret af et nyt multibassin, et nyt multihus og nye depotfaciliteter til vandsport og triatlon.

Det nye, unikke vandsportsanlæg kan beskrives som en idrætshal på- og ved vandet. Her bliver det muligt at dyrke en lang række forskellige vandsportsgrene i havvand, der er 5 til 8 grader varmere end det omkringliggende havvand.

Alle borgere kan frit bruge vandsportsanlægget i åbningstiden. En lang række foreninger og flere uddannelsesinstitutioner med aktiviteter i, på og ved vand vil også blive faste brugere.

Projektet er det første kvalificerede fondsprojekt udviklet med inspiration fra idékataloget ’AQTIV – Idrætsanlæg i havnen’, og har samtidig en række nye og spændende svar på løsningen af byernes klima- og miljømæssige udfordringer.

Multibassin med varmt vand og trykluftbølge
Multibassinet på 1.250 m² bliver delt i et familiebassin med lav dybde og et større og dybere aktivitetsbassin. Multibassinet er selve aktivitetsområdet, der kan sammenlignes med sportsgulvet i en almindelig idrætshal. Ved familiebassinet indrettes bl.a. legefaciliteter, soppebassin og træningsredskaber.

Aktivitetsbassinet kan bruges til mange forskellige aktiviteter som fx svømmebaner, kajakpolobane, ”vandklatring”, dykkerbane og dykkeraktiviteter på bunden. Aktivitetsbassinet får desuden en trykluftbølge-funktion, så der kan skabes uroligt vand, hvilket er vigtigt, når der skal trænes surfing, stand up paddle og kajak.

Et trædæk på i alt 1.300 m² omkring multibassinets to dele får plads til socialt ophold, soltrapper og udspringstårn. Dette udstyres med ramper, der sikrer adgang til dårligt gående.

Multihus og depot for udøvere af kajakroning og triatlon
Støttefunktionerne for brugerne af multibassinet placeres i et nyt multihus på 420 m². Huset udstyres med fitnesslokale, omklædning og bad, fællesrum, køkken samt mødelokaler og formidlingsrum.

Multihuset bliver suppleret af en uopvarmet depotbygning på 410 m², hvor kajakker og triatlongrej kan opbevares. Depotbygningen får også et værksted til reparation og klargøring af grej.

Projektet er udviklet med inspiration fra Lokale og Anlægsfondens særlige indsats for at bygge vandsportsanlæg rettet mod mange forskellige aktiviteter, og er det første i Danmark, der samler en bred gruppe af aktive i vandsporten i samme udendørs anlæg.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content