Logo til print

KU.BE Kultur- og bevægelseshus i Frederiksberg

KU.BE står for Kultur- og Bevægelseshus. Bygningen nær det nye byområde ved Flintholm Station i Frederiksberg Kommune er på mange måder meget utraditionel. Utraditionelt udformet på baggrund af en utraditionel proces – og med et utraditionelt formål.

KU.BE giver mulighed for at tage rutsjebanen i stedet for trapperne, rummene og vinklerne er skæve og runde og anderledes, projektet blev udviklet igennem en international konkurrence, der ikke på forhånd stillede skarpt på bygningens brug og formål. For formålet med bygningen er, at brugerne selv skal skabe det.

En kombination af kulturarrangementer, fysisk aktivitet og forskellige brugergrupper skaber glæde og skal med tiden forme brugen af KU.BE. Pointen er, at brugerne mere end nogen andre ved, hvad bygningen skal kunne – og det kunne bygherren ikke vide på forhånd.

Fotograf: Adam Mørk.

Kultur Idrætshus Dans

Fakta

Arkitekt
ADEPT + MVRDV

Opført
2017

Bevilling
9.000.000 kr.

Anlægssum
140.000.000 kr.

Bygherre
Frederiksberg Kommune

Areal
3.800 m²

Adresse

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Fokus på kultur, sundhed og bevægelse
KU.BE er et 3800m² stort mødested for byens borgere, der udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse. I KU.BE lever etablererede foreninger og kulturinstitutioner sammen med de spontane og selvorganiserede aktiviteter. I KU.BE forenes bevægelse, kultur og sundhed i områder, der flyder sammen og både kan gå på tværs af etager og de indendørs og udendørs arealer.

Kultur- og Bevægelseshuset på Frederiksberg, er altså et modigt bud på, hvordan fremtidens kultur- og bevægelseshus kan udvikles, formes og tages i brug. Det er tegnet af de team bestående af hollandske MVRDV og danske ADEPT. Teamet vandt den internationale konkurrence om opgaven foran 47 andre bud.

Lokal kontaktperson

Christian Dalgas
Projektkoordinator

chda08@frederiksberg.dk