Logo til print

Den Blå Plads - Vejen Idrætscenter

Vejen Idrætscenters svømmehal er udvidet med en række nye oplevelsesmuligheder, der skal gøre svømmehallen endnu mere attraktiv for de eksisterende brugere og tiltrække helt nye brugergrupper.

Idrætscenteret i Vejen er kendt for at være et af de mest nytænkende og initiativrige af slagsen i Danmark. Igennem årene er centeret blevet moderniseret flere gange, så aktivitetstilbuddene passer med danskernes skiftende idrætsmønstre. Nu er turen kommet til at gøre noget ved mulighederne i idrætscenterets svømmehal fra 1981. 

Vejen Idrætscenter har fået støtte til en udvidelse af centerets vandfaciliteter, fitnesstræning og udendørs træningsmuligheder. Samtidig skal projektet understøtte befolkningens stigende ønske om adgang til attraktive træningsmuligheder i det fri. 

Formålet med projektet er at sikre et langt mere varieret tilbud i vand- og træningskulturen med henblik på at tiltrække endnu flere eksisterende og nye brugere til centerets svømmehalsområde. 

Vandkultur Idrætsanlæg

Fakta

Arkitekt
JN Arkitektur A/S

Opført
2016

Bevilling
2.000.000 kr.

Anlægssum
18.900.000 kr.

Bygherre
Vejen Idrætscenter

Areal

Adresse

Petersmindevej 1, 6600 Vejen

Nye brugergrupper og wellness
Mange svømmehaller er præget af at være etableret i en tid, hvor der ikke var særligt store krav til forskellige svømme- og badeoplevelser. I dag er det dog ikke længere nok kun at tilbyde mulighed for at banesvømning og udspring.

Hele wellness-området er i vækst og det samme er udviklingen og behovet for forskellige bassintyper til nye vandaktiviteter. Den udvikling har Vejen Idrætscenter taget fat på og imødekommet. Der er udviklet en række nye tiltag, der vil gøre det muligt både at fastholde de nuværende brugere af svømmehallen og tiltrække en lang række nye brugergrupper. Blandt de nye brugergrupper forventes mountainbikecyklisterne, motionsløbere, triatleter og rulleskiløberne at være oplagte til at benytte de nye bade- og træningsfaciliteter.

Blå plads, helsebad og årstidstemperaturer
Svømmehallens eksisterende omklædning, depotrum og gangearealer er bygget om - der er fx tilføjet 517 m² tilbygning og et 300 m² stort udeareal på idrætscenterets sydlige side i forlængelse af svømmehallen. De nye bade- og wellnessfaciliteter er etableret som både indendørs og udendørs rum. Indendørs er et helsebad på 282 m² med varmtvandsbassin, saltvandsbassin og et træningsareal til bløde bevægelsesformer som fx yoga. Helsebadet har også fået en mindre japansk gårdhave. Et nyt "relax-område" på 121 m² er etableret med spa og værestedsfaciliteter.

Udendørs er der anlagt et udeområde kaldet "Den blå plads" på 300 m², der indeholder et stort udendørs motions- og styrketræningsområde, udebrusere, sauna med bålsted, varmtvandsbassin samt "Årstidernes bad". Der er et 28 m² stort bassin med modstrømsdysser og vandtemperaturer, der skifter med årstiderne, og derfor også kan bruges til vinterbadning. Derudover er der etableret et nyt motionslokale på 114 m² i tilknytning til pladsen.

Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, siger om projektet:
"Projektet bliver et eksempel på, hvordan en gammeldags svømmehal kan ombygges og udvides til et tidssvarende og moderne anlæg til svømning, badning og wellness. Det er samtidig rigtigt godt tænkt at invitere de mange lokale cykelryttere, rulleskiløbere, løbere og andre udendørs motionister direkte indenfor i Vejen Idrætscenters svømmehalsområde til både vandaktiviteter og fysisk træning."

Lokale og Anlægsfonden har deltaget i projektudviklingen og støtter nu projektet med 2 mio. kr. Projektet er udviklet af JN Arkitektur og ConPro rådgivende ingeniører med faglig sparring fra Keinicke & Overgaard Arkitekter.