Logo til print

Sdr. Bork Forsamlingshus

Forsamlingshuset i Sdr. Bork er forvandlet til et sted, der både kan fastholde de klassiske forsamlingshus-aktiviteter og samtidig invitere til nye aktiviteter ikke mindst for områdets unge og børnefamilier. Det er sket som et led i Lokale og Anlægsfondens indsats for at vise, hvordan lukningstruede forsamlingshuse kan få nyt liv med flere aktiviteter for flere brugergrupper.

Forsamlingshuset i Sdr. Bork kan nu byde på nye kreative muligheder, undervisningstilbud, cafémiljø, musik, bevægelsesaktiviteter, dans, leg, billard, teater og filmforevisning. Læg dertil en særskilt ungdomsafdeling og et nyt køkken, der kan understøtte madkurser og fællesspisning.

Resultatet er blevet et forsamlingshus - med meget mere. Et forsamlingshus, der kan appellere til såvel børnefamilier, unge og de ældre borgere, som der er mange af i området. De traditionelle aktiviteter som fester, kulturbegivenheder, møder og foredragsaktiviteter er ikke glemt i projektet og vil fortsat kunne trives i de nye og bedre lokaler

For at gøre det så nemt som muligt at bruge forsamlingshuset, udstyres det med et fleksibelt nøglesystem, så brugerne kan benytte huset, når de vil, og så tit de vil.

Forsamlingshus

Fakta

Arkitekt
Effekt

Opført
2014

Bevilling
3.000.000 kr.

Anlægssum
7.500.000 kr.

Bygherre
Foreningen Sdr. Bork Forsamlingshus

Areal
600 m²

Adresse

Anerbjergevej 30, 6893 Hemmet

En bygning med 'flow'
Sdr. Borks forsamlingshus var tidligere kendetegnet ved en række meget adskilte og forskellige rum, der hver havde deres faste brugere og funktioner. Efter omdannelsen er der en langt bedre kontakt mellem rummene, hvilket giver et bedre "flow" igennem bygningen og rummene bruges på flere forskellige måder og af flere forskellige brugergrupper. Huset har fået en ny forside i forbindelse med, at en tilhørende lejlighed er fjernet og køkkenet og et depot flyttet til et andet sted i bygningen. 

Det eksisterende gårdrum er indkapslet af en glastilbygning, som minder om en havestue, hvor det er muligt at opholde sig det meste af året i læ for den stærke vestenvind. Køkkenet er udformet, så det nærmest er smeltet sammen med glastilbygningen, der på den måde er blevet forsamlingshusets nye hjerte og mere uforpligtende opholdssted. Flere af de andre lokaler i huset har også direkte adgang til havestuen. På første sal er der en ungdomsafdeling og en balkon med udkig over havestuen.