Se flere billeder

Billeder fra projektet

Vibeengskolen i Haslev

På den nye Vibeengskolen i Haslev tages aktivitet og åben adgang til faciliteter for hele lokalområdet ganske alvorligt. De forskellige aktivitetsmuligheder i det 42.000 m² store område er tilgængelige for både børn, unge og voksne – og er i dag det nye samlingspunkt for hele lokalområdet.

På den nye Vibeengskolen i Haslev tages aktivitet og åben adgang til faciliteter for hele lokalområdet ganske alvorligt. De forskellige aktivitetsmuligheder i det 42.000 m² store område er tilgængelige for både børn, unge og voksne - og er i dag det nye samlingspunkt for hele lokalområdet.

Vibeengskolens aktivitetsområde er et banebrydende forsøg på at kombinere den indendørs skoleundervisning med udendørs læringsmiljøer, der i lige så høj grad kan bruges af idrætsforeninger og selvorganiserede aktive til idræt, leg og socialt samvær.

Skolen er opført i den sydlige ende af området. Det er et byggeri med syv fløje, der skaber en række mindre overgangszoner mellem skole og selve udearealet.

Overgangszonerne afspejler de nærmest liggende faglokaler således, at der udenfor husholdningslokalet er etableret køkkenhave, og udenfor sløjdlokalet finder man en huggegård.

Næraktivitetsanlæg, boldbaner og attraktive udearealer
I relation til idrætshallen er der opført et urbant næraktivitetsanlæg med tre mindre boldbaner i forskellige størrelser og underlag. Næraktivitetsanlægget udstyres med lys, så boldbanerne kan anvendes døgnet rundt hele året. Næraktivitetsanlægge byder også på 60 meter løbebane, sandgrav og gynger til både børn og voksne samt et forhindringslandskab for de yngste børn.

Et andet sted på området er der anlagt en lysthave med æbletræer og eksotiske træsorter, petanquebaner og forskellige muligheder for ophold. På det store engområde er der anlagt en cirkelformet fælled på 65 meter i diameter. Fælledens græsbane kan bruges til mindre fodboldbaner og til krolf – en ny idræt sammensmeltet af kroket og golf.

Ved volden mod en nærliggende ringvej er der anlagt en BMX-bane, mens selve voldens skråning udstyres med balancebomme, motoriktræningstier og klatrenet. Endelig blev der opført tre særlige aktivitetsområder:

  • “Værkstedet”, et overdækket uderum, der særligt henvender sig til træarbejde og spejderaktiviteter.
  • “Bådebroen”, der er placeret ved kanten af et regnvandsbassin, fik også en overdækket opholdsplads og en flydebro ude på bassinet.
  • “Skjulet” er en opsigtsvækkende genfødsel af den historiske udendørs gymnastikplads som den så ud for 200 år siden. Gymnastikpladsen kan bruges til både voksen styrketræning og til skolens gymnastikundervisning.

Vibeengskolen i Haslev 

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content