Logo til print

Vestre Fjordpark i Aalborg

Med indsatsen ved Vestre Fjordpark i Aalborg, tager Lokale og Anlægsfonden fat på at udvikle projekter, hvor aktiviteter og naturområder supplerer hinanden, så danskernes store trang til at være aktive i naturlige omgivelser, understøttes optimalt.

Det gamle indhegnede friluftsbad i Aalborg er revet ned og erstattet af et stort vandaktivitetsområde. Projektet er det første, der har fået støtte fra Lokale og Anlægsfondens særlige indsats for ”Rammer for aktivt udeliv i bearbejdede landskaber”.

Det nyetablerede Vestre Fjordpark er delt i tre: Stranden, Tangen og Skoven. 

Det bliver muligt at bade, svømme i 50 meter bassin og dyrke vandlege, vandparkour, kajakpolo og kajakslalom samt dyrke udspring og dykning. 

Besøg Vestre Fjordpark:

Naturvejledning

Sportsdykkerklubben

Vandkultur Naturrum

Fakta

Arkitekt
LIW Planning og Force4 Architects (visionskonkurrence) ADEPT, GHB Landskabsarkitekter og Orbicon (team)

Opført
2017

Bevilling
11.500.000 kr.

Anlægssum
65.000.000 kr.

Bygherre
Aalborg Kommune

Areal
165.000 m²

Adresse

Skydebanevej 14, 9000 Aalborg

Vestre Fjordpark
Stranden får en badelagune på 12.250 m² med en større aktivitets- og badezone og to mindre bassiner. Tangen ligger nærmest Limfjorden og bliver udgangspunktet for mange af de vandaktiviteter, der bevæger sig ud på ”frit farvand” i fjorden. Området kommer til at bestå af adgangselementer til vandet og fem bygninger, der bindes sammen af en stor tagflade. Her kommer der lokaler til såvel foreninger som selvorganiserede aktive, kiosk, køkken, omklædning og depot og værksted. 

Vinterbaderne får deres eget klubhus lidt forskudt fra de andre bygninger. Her etableres en lukket solgård for dem, der gerne vil sole sig mere afklædt tilstand. Naturvejlederne får også plads i denne del af Vestre Fjordpark.

Skoven inde mod land får beachvolleybaner, sandlegeområde, asfaltområde til de hurtigste skatere på longboards, naturlegeplads, udfordringsløbebane, boldspilsareal og en triatlonskiftezone. Dele af vådområderne bevares og kan benyttes til undervisning i dyre- og insektliv.