Logo til print

Munkebo Multipark

I Munkebo i Kerteminde Kommune er en ny aktiv natur- og bypark etableret, for at skabe et samlingspunkt for alle indbyggere på tværs af aldersgrupper, interesser og kulturelle forskelligheder.

Lindøværftet ved Munkebo var i en lang årrække en af landets største industrielle succeshistorier. Da værftet alligevel endeligt måtte lukke i 2012, stod byen Munkebo tilbage med en række udfordringer, da mange af byens indbyggere var ansatte ved værftet. Det var tydeligt, at byens 5.560 indbyggere trængte til noget at samles om.

En række ildsjæle fra byens frivillige idræts- og kulturforeninger gik sammen med Kerteminde Kommune og Munkebo Kulturhus om at udvikle en vision, som skulle samle byens indbyggere på tværs af aldersgrupper, interesser og kulturelle forskelligheder.

Gadeidræt Idrætsanlæg

Fakta

Arkitekt
Møller & Grønborg Arkitekter og Planlæggere i samarbejde med Copla Legepladser + Learning Spaces

Opført
2015

Bevilling
3.000.000 kr.

Anlægssum
19.600.000 kr.

Bygherre
Kerteminde Kommune

Areal
220.000 m²

Adresse

Mosevangen 2, 5330 Munkebo

Multiparken er etableret på et uudnyttet areal tæt på bymidten
Byparken er opdelt i tre tematiske områder. Et til idræt, et til friluftsliv og et til leg og socialt ophold. De tre områder er bundet sammen af en 1,5 km lang delvist oplyst stiforbindelse, der er ideel til løb, cykling og rulleskøjter.

Idrætsområdet er placeret ved det lokale idrætscenter og indeholder fitnessfaciliteter, forskellige størrelser boldbaner og løbebaner. Området til friluftsliv er placeret i et område med søer, hvor spejderne allerede holder til i deres hytter.

Spejderfaciliteterne er suppleret med huse i trætoppene, et udekøkken, små broer over søerne og vådområderne og en skøjtebane om vinteren.

Det tredje område til leg og socialt ophold er anlagt ved en daginstitution og har en naturlegeplads, motorikredskaber, naturtårn bl.a. til fuglekig, et madpakkehus og flere opholds- og lækroge, hvor voksne kan slå sig ned, mens børnene leger.