Logo til print

Tornhøj Idrætscenter i Aalborg

Tornhøj Idrætscenter i Aalborg er til en tidssvarende idrætshal med en lang række udfoldelsesmuligheder for både selvorganiserede udfoldelser og foreningsarbejde. De traditionelle lange, mørke gange er blevet til aktivitetsarealer - inden for de eksisterende rammer, da selve hallens areal kun er udvidet med 40 m².

Brugerne af den tidligere ”Tornhøjhallen” i Aalborg Øst, har, siden hallen blev opført i 1972, fået andre ønsker om aktiviteter, end hallen var tiltænkt og kunne leve op til. De ændrede behov førte til en workshop, hvor lokalområdets ønsker til hallens fremtidige tilbud blev samlet sammen - og derefter gjort til virkelighed, da hallen blev ændret fra en gammel idrætshal til et moderne bud på et samlingssted for både idræt og en bred gruppe af foreninger som fx diabetesforening, forening for enlige mødre, en kvindegruppe og en ungeforening.

Idrætshal

Fakta

Arkitekt
Keingart

Opført
2013

Bevilling
2.000.000 kr.

Anlægssum
8.000.000 kr.

Bygherre
Aalborg Kommune

Areal
3.015 m²

Adresse

Tornhøjvej 1, 9220 Aalborg

Hallen fik en ny hovedindgang med en forbindelsesgang, der forbinder den nye og den gamle indgang. Dette strøg kaldes "Sløjfen", og den forbinder også de to vigtigste aktivitetsområder "Hallen" og "Salen" samt en ny café- og klubzone, dansesal og omklædningsrum. I sløjfen indgår en række nicher og små rum, der gør det muligt at dyrke mange forskellige aktiviteter som fx træningsredskaber for voksne og tumlepladser for børn og skaber en mængde mindre opholdssteder.

Dermed blev der sagt farvel til de kedelige lange gange, som de fleste ældre idrætshaller er så rige på, og som rummer meget ubenyttet plads. Klubzonen er det naturlige samlingspunkt i Tornhøjhallen, hvor man samles før og efter aktiviteter, eller hvis man nysgerrigt kommer forbi og vil se, hvad der sker i de forskellige aktivitetsrum i hallen. Klubzonen binder også hallen sammen med det eksisterende udendørs idrætsanlæg med fodboldbaner og atletikfaciliteter.