Se flere billeder

Billeder fra projektet

Udearealer ved Agora-Hallen i Aabenraa

Udearalerne på i alt 6.600 m² omkring Agora-Hallen ved Høje Kolstrup i Aabenraa, bestående af en plads til aktivitet og en plads til kultur, knytter idrætshallen og skolen sammen.

Udearalerne på i alt 6.600 m² omkring Agora-Hallen ved Høje Kolstrup i Aabenraa, bestående af en plads til aktivitet og en plads til kultur, knytter idrætshallen og skolen sammen.

Aktivitetspladsen mellem hallen og skolen, skaber en ny sammenhæng med omgivelserne omkring de to vigtige steder for særligt områdets børn. Pladsen ligner en god opskrift på, at skabe positiv forandring i et ellers udsat område. 

Da der skulle diskuteres ny skolestruktur i Aabenraa Kommune, var Høje Kolstrup Skole for mange forældre det absolut værste sted, hvor deres børn kunne tilbringe deres hverdage. Men efter at idrætshallens nye aktivitetsplads med fodboldbane, skateranlæg og kulørt legeområde er blevet anlagt, er nye elevers søgning til skolen vokset i utrolig grad. Høje Kolstrup Skole har med aktivitetspladsen nemlig fået byens bedste “skolegård”, hvilket både børn og deres forældre har opdaget.

Kulturtorv i forlængelse af hallen
Bag Agora-Hallen ligger den anden plads i form af et kulturtorv med et overdækket siddeområde, som egner sig fortrinligt til filmforevisninger. Mere end 200 tilskuere har der været ved Open Air-filmarrangementer. Kulturtorvet grænser helt op til Agora-Hallens store dobbeltporte. Det gør det nemt samtidig at udnytte både hallens indre rum og det store udeareal til fx markedsdage og festivaler.

Lokale og Anlægsfonden har ikke kun været involveret i udviklingen af de udendørs muligheder for aktivitet og kulturoplevelser.

Inde i Agora-Hallen er der kommet en aktivitetskorridor, der åbner hallen, så man kan følge med i alle aktiviteter på og omkring idrætsbanen. Selve korridoren byder på en lille futsalfodboldbane, klatrevæg og inde i en tidligere teaterrotunde er der mulighed for at dyrke fitness.

Langt inde og nede i Agora-Hallens indre kan man finde værksteder til sløjd, håndarbejde og keramik. Værkstederne har altid været der, men blev glemt af brugerne. I dag er de gjort up to date og særligt keramikken er blevet interessant for nye brugere.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content