Logo til print

Atletikanlæg ved SDU i Odense

Vinder af olympisk guldmedalje for idrætsarkitektur ved IOC/IAKS Awards 2015.

Med udgangspunkt i atletikkens grunddiscipliner løb, kast og spring er der på atletikanlægget ved Syddansk Universitet i Odense skabt en række nye løsninger og muligheder. Forskellige løbeunderlag, en løbeskål, forhindringer, parkourelementer, udstyr til udendørs styrketræning og kunstige bakker lagt ind i midten af atletikanlægget. De klassiske røde løbebaner rækker flere steder helt ud af atletikanlægget og griber fat i omgivelserne på en måde, som får mange nysgerrige til at kigge ind på området.

 

Idrætsanlæg

Fakta

Arkitekt
Keingart (Keinicke & Overgaard)

Opført
2013

Bevilling
4.000.000 kr.

Anlægssum
12.000.000 kr.

Bygherre
SDU (Syddansk Universitet)

Areal
16.200 m²

Adresse

Campusvej 55, 5230 Odense M

Maria Keinicke og Flemming Overgaard fra Keingart siger om det eksperimenterende atletikanlæg ved SDU I Odense: "Anlægget er en modernisering af et traditionelt atletikanlæg, hvor vi har tilføjet et bakket landskab med en bred vifte af alternative muligheder for at løbe, springe og kaste. De nye elementer har skabt en mere legende og inviterende indgang til atletikken og bevægelsen, så anlægget i dag har langt flere brugere fra mange forskellige brugergrupper."

Atletikanlægget er opført, hvor der tidligere lå et nedslidt idrætsanlæg med en fodboldbane i midten. Idrætsanlægget blev brugt af universitetet, der besluttede at udvikle idéen om et atletikanlæg og samtidig invitere lokalområdets idrætsaktive indenfor. Det resulterede i et meget anderledes og visuelt attraktivt atletikanlæg med en række nye aktivitetsmuligheder.

Projektet er en del af Lokale og Anlægsfondens arbejde med at udvikle de såkaldte specialanlæg. Tidligere har Herning Fodboldeksperimentarium og Tåsinge Tennis Park vist, hvordan klassiske monofunktionelle anlægstyper kan få nyt og mere bredt aktivitetsliv.