Se flere billeder

Billeder fra projektet

Sdr. Nissum Hallen

Sdr. Nissum Hallen i Holstebro Kommune, blev sammen med Allested-Vejle Fritidscenter og Trekløverhallen i Stepping, udpeget som vindere af konkurrencen om “Nyt liv i gamle haller”.

Sdr. Nissum Hallen i Holstebro Kommune, blev sammen med Allested-Vejle Fritidscenter og Trekløverhallen i Stepping, udpeget som vindere af konkurrencen om "Nyt liv i gamle haller".

I konkurrencen “Nyt liv i gamle haller”, har Lokale og Anlægsfonden matchet tre udtjente idrætshaller med tre arkitekter, for at vise, at det er muligt at gøre en gammel hal til et moderne idræts- og kulturcenter.

Hallerne skulle omdannes med spændende arkitektoniske løsninger samt fleksibilitet i deres indretning. Præmissen var et budget på 10 mio. kr. og en udvidelse af grundarealet på maksimalt 10 procent.

De lokale kræfter i Sdr. Nissum og arkitekterne fra CEBRA har formået at skabe et byggeri, der viser nye veje for mange gamle, mørke idrætshaller.

Sdr. Nissum Hallen fremstår i dag som et moderne, lyst og åbent miljø med en række nye og gamle aktivitetsmuligheder.

En omdannet hal med plads til nye aktiviteter
For at opnå en bedre udnyttelse af hallens areal til nye aktiviteter og opholdspladser, er den store idrætsbane blevet beskåret fra 20×40 meter til 18×36 meter.
Hallens foyer er indrettet med café, skærme med adgang til hallens bookingsystem og lokalhistorisk arkiv.

Det er muligt at benytte foyeren som møderum. I gavlen mod vest er der indrettet aktivitetsrum i to etager. Her er der også mulighed for at overnatte for turister og besøgende foreninger. Endelig er der fra denne gavl adgang til et aktivt udeområde.

Bag den røde skydevæg i den østlige gavl gemmer sig en kombination af squashbane og scene til optræden. I tilknytning til omklædningsrummene er der etableret et mindre udendørs afskærmet gårdrum.

Herunder ses Sdr. Nissum Hallen før omdannelsen.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content