Logo til print

Allested-Vejle Fritidscenter

Allested-Vejle Fritidscenter i Faaborg-Midtfyn Kommune, blev sammen med Sdr. Nissum Hallen og Trekløverhallen i Stepping, udpeget som vindere af konkurrencen om "Nyt liv i gamle haller".

I konkurrencen "Nyt liv i gamle haller", har Lokale og Anlægsfonden matchet tre udtjente idrætshaller med tre arkitekter, for at vise, at det er muligt at gøre en gammel hal til et moderne idræts- og kulturcenter.

Hallerne skulle omdannes med spændende arkitektoniske løsninger samt fleksibilitet i deres indretning. Præmissen var et budget på 10 mio. kr. og en udvidelse af grundarealet på maksimalt 10 procent.

Sammen med BSAA Arkitekter har folkene i Allested-Vejle, skabt et vellykket projekt med et helt nyt indgangsparti, og med kig ind til idrætshallens aktiviteter samt squash- og skydebaner i kælderen

Idrætshal Kultur

Fakta

Arkitekt
BSAA

Opført
2011

Bevilling
5.000.000 kr.

Anlægssum
10.000.000 kr.

Bygherre
DSI Allested-Vejle Hallen

Areal
1.531 m²

Adresse

Skolevej 1B, 5672 Allested, Broby

Fra hal til fritidscenter
Allested-Vejle Hallen fik med omdannelsen opført en ny første sal med opholdsmuligheder og loungeområde, café og fitnesslokale med kig over idrætsbanen. Derudover har 'Allested-Vejle Fritidscenter', som hallen kaldes i dag, fået en tagterrasse, hvor hallens brugere kan nyde solen i sommerhalvåret.

Adgangen mellem idrætshal og første sal sker via en ny "eventtrappe", der kan lukkes af med foldevægge. Dermed bliver trappen til et selvstændigt rum, der kan anvendes til fx musikoptræden.

Allested-Vejle Hallen før omdannelsen til Allested-Vejle Fritidscenter.