Logo til print

Aalborg Havnebad

Danmarks første havnebad der kan bruges hele året, er opført i Aalborg Havn, til stor glæde for byens badeglade borgere.

Aalborg Kommune har i de senere år arbejdet på at skabe nyt liv på Aalborgs havnefront mellem Limfjordsbroen og kultur- og fritidskraftcenteret på Nordkraft. Med havnebadet, der ligger i nær tilknytning til den nye Jomfru Ane Parken, er der skabt et attraktivt byrum, der henvender sig til en stor del af byens befolkning.

Havnebadet i Aalborg er en videreudvikling af det meget populære havnebad i København, men som det første sted i landet, har man lavet et havnebad der er åbent om vinteren.

Med muligheden for vinterbadning, imødekommer havnebadet i Aalborg den stadig voksende interesse, der er for at dyrke udendørs vandkultur hele året rundt.

Vandkultur

Fakta

Arkitekt
JWH Arkitekter

Opført
2011

Bevilling
3.000.000 kr.

Anlægssum
12.000.000 kr.

Bygherre
Aalborg Kommune

Areal
1.635 m²

Adresse

Slotspladsen 1, 9000 Aalborg

Et helårs-havnebad
Havnebadet indeholder to børnebassiner, arealer for motionssvømmere, vinterbadere samt udspringere. Derudover er der sauna, omklædningsfaciliteter og en udsigtsplatform.

Havnebadet er tegnet, så det giver udseende af et skib, der ligger til kaj. Havnebadet anlægges på flydende betonpontoner, og de centrale bygningsdele samt dækket opføres i træ. Flådens samlede areal bliver 1.635 m² - heraf udgør selve bygningen 148 m².