Logo til print

Børnekulturhuset Nicolai For Børn i Kolding

Ombygningen af Sct. Nicolai Skole fra 1800-tallet har givet Kolding en række kulturelle tilbud. Idéen kommer fra Lokale og Anlægsfondens projekt "Arkitektur i børnehøjde", hvor børn ikke bare er små voksne i de voksnes arkitektur, men hvor arkitekturen giver dem en indgang til en mere kompleks verden med læring, kultur og natur.

Den 6.000 m² store bygning rummer i dag kunsthåndværkets hus, litteraturens hus, musikkens hus, filmens hus - og så et børnekulturhus, som Lokale og Anlægsfonden har støttet og udviklet i samarbejde med Kolding Kommune og Dorte Mandrup Arkitekter.

I det 1.300 m² store børnekulturhus er der etableret forskellige rum med forskellige sanseoplevelser, muligheder for fordybelse, fysiske udfordringer, værksteder og børnekultur. På den øverste etage i byggeriet kan børnene lægge sig på et loft af glas og se ned på aktiviteterne.

Børn og deres forældre eller daginstitutioner og skoler kan bruge huset på egen hånd, eller de kan følge nogle af de aktiviteter, husets personale sætter i gang.

Kultur

Fakta

Arkitekt
Dorte Mandrup Arkitekter

Opført
2007

Bevilling
4.300.000 kr.

Anlægssum
12.500.000 kr.

Bygherre
Kolding Kommune

Areal
1.300 m²

Adresse

Skolegade 2C, 6000 Kolding