Fjelsted Harndrup Skole på Fyn bliver i fremtiden byens nye mødested for bevægelse, aktivitet og fællesskab. Det sker, når den gamle gymnastiksal moderniseres, så den lever op til moderne bevægelsesformer og lokale behov.
Pressemeddelelse fra Lokale og Anlægsfonden
Torsdag den 30. juni 2022
I landsbyen Fjelsted Harndrup på Vestfyn spiller den lokale folkeskole en vigtig rolle for byens 616 indbyggere. Folkeskolen er nemlig mere end en skole – den fungerer som et lokalt mødested for byens borgere. Derfor skal gymnastiksalen moderniseres og opdateres, så den kan rumme bevægelse og aktiviteter, men også sociale og kulturelle arrangementer for borgerne i byen.
“Gymnastiksalen i Fjelsted Harndrup har en central funktion i landsbyen samt hele oplandet. Udover at være en sal til skole- og foreningsaktiviteter er den også hele byens sociale mødested. Derfor moderniseres gymnastiksalen, og den nuværende ruminddeling i selve salen ændres og gøres mere fleksibel. Den nye sal får to tekstiler, i form af to akustikdæmpende scenetæpper, så salen kan inddeles i mindre rum. Salen åbnes ud mod skolegården, så der laves en fysisk og visuel forbindelse mellem indenfor og udenfor,” siger Sidsel Hye-Knudsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden og fortsætter:
“Et eksisterende halvtag inddrages i den nye konstruktion og skaber nicher, som kan bruges i idrætsundervisning samt øvrig undervisning. Nicherne er også tænkt som klubzone for foreninger og til ophold, hvor forældre kan mødes, mens børnene er til aktiviteter.”
En moderne gymnastiksal
Den kommunale folkeskole Fjelsted Harndrup Skole har børn fra 0.-6. klasse, og er en del af Børneuniverset som også tæller SFO og børnehus. I dagtimerne bruges salen af børnene, og om eftermiddagen bruges gymnastiksalen primært af de lokale idrætsforeninger.
“I Fjelsted Harndrup Børneunivers glæder vi os usigelig meget til at få en tidssvarende gymnastiksal, vi er sikre på, at den bliver fantastisk. Det har været en lang og rigtig spændende proces, hvor alle i Børneuniverset har været involveret på den ene eller den anden måde, ligesom vi havde lokale foreninger og aktører med i udviklingsprocessen,“ siger Anker Pedersen, Afdelingsleder i Børneuniverset.
“Jeg ser frem til at opleve gymnastiksalen udvikle sig til et sted, der understøtter bevægelsesglæden blandt børn og voksne. Og ikke mindst til, at det også bliver et lokalt samlingssted for et aktivt og bæredygtigt lokalsamfund. Det er fantastisk at opleve det brede engagement fra blandt andet foreninger, forældrebestyrelsen, medarbejdere og elever,” siger Johannes Lundsfryd Jensen, borgmester i Middelfart Kommune.
Fakta
I 2020 igangsatte Lokale og Anlægsfonden, sammen med Dansk Skoleidræt og Danmarks Idrætsforbund, kampagnen Gamle gymnastiksale – nye muligheder. En kampagne, der har til formål at styrke kvaliteten i den mest udbredte indendørs idrætsfacilitet – nemlig gymnastiksalene på de mange danske folkeskoler. Der findes cirka 1900 gymnastiksale i Danmark.
Lokale og Anlægsfonden støtter med en tredjedel og Middelfart Kommunen står for den resterende finansiering. Bygherre er Middelfart Kommune. Prospektet er tegnet af AI Arkitekter & Ingeniører.
Øvrige henvendelser
Anker Pedersen, Afdelingsleder i Børneuniverset, Anker.Pedersen@middelfart.dk tlf. 28300076
Sidsel Hye-Knudsen, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, shk@loa-fonden.dk tlf. 31670191