Logo til print

Ny database kan give landsbyklyngerne overblik over idrætsfaciliteter

En ny facilitetsdatabase kan hjælpe landsbyklyngerne med at understøtte og udvikle samarbejdet på tværs af de små lokalsamfund og styrke udviklingen af det sociale fællesskab omkring de fysiske faciliteter og aktive liv i landsbyerne.

Torsdag den 19. oktober 2017.
Af: Anna Rex Wittig, faglig formidler, Lokale og Anlægsfonden

Facilitetsdatabasen.dk giver indblik i en lang række idrætsfaciliteter og anlæg i Danmark.

For landsbyklyngerne kan den være med til at understøtte og udvikle samarbejdet på tværs af de små lokalsamfund og dermed styrke udviklingen af netværks-strukturen og det sociale fællesskab omkring de fysiske faciliteter og det aktive liv i landsbyerne.

Databasen er landsdækkende og indeholder 15 forskellige facilitetstyper, herunder faciliteternes geografiske placering samt ejer- og driftsform. Landsbyklyngerne kan således bruge databasen som led i at skabe overblik over faciliteterne i klyngerne. Det kan styrke samarbejdet om forskellige tilbud og aktiviteter i de lokale foreninger og idrætsfaciliteter og hjælpe livet i landsbyerne på vej.

Om Facilitetsdatabasen
Facilitetsdatabasen omfatter i øjeblikket cirka 10.000 private, offentligt ejede og selvejende faciliteter inden for de 15 facilitetstyper. Der foregår en løbende opdatering af databasen, som senere bliver udvidet med flere facilitetstyper. (Få overblik over mere udtraditionelle facilitestyper her).

Databasens typer af faciliteter er: Atletikanlæg, badmintonhaller, curlinghaller, fitnesscentre, fodboldanlæg, golfanlæg, store idrætshaller, små idrætshaller, idrætslokaler/sale, ridebaneanlæg, skøjteanlæg, svømmeanlæg, tennishaller, udendørs tennisanlæg og skydeanlæg. 

Brug af Facilitetsdatabasen
Facilitetsdatabasen giver mulighed for en række forskellige søgefunktioner og inddeling af idrætsfaciliteterne i regioner/kommuner, facilitetstype og ejer-/driftsformer. Der er også mulighed for at lave en fritekstsøgning på en facilitet.

Facilitetsdatabasen har forskellige former for visninger: En kortvisning, heatmapvisning og tabelvisning.

På kortvisningen kan man se den specifikke placering af den/de faciliteter, man har søgt på, og klikke på den enkelte facilitet for at se adressen, et link til hjemmeside og en konkret beskrivelse af facilitetens opholds- og aktivitetsmuligheder.

Databasen giver mulighed for at downloade tabeller over eksempelvis faciliteterne i et konkret område inddelt efter forskellige søgekriterier.

Facilitetsdatabasen er udviklet af Idrættens Analyseinstitut i samarbejde og med støtte fra Lokale og Anlægsfonden og Trygfonden.

Landsbyklynger

Lokale og Anlægsfonden står sammen med Realdania og DGI bag landsbyklynge-projektet, hvor nabolandsbyer samarbejder og bruger hinandens styrker til at skabe et grundlag for det gode liv på landet. Den landsdækkende landsbyklynge-kampagne løber frem til 2018.

Læs mere