Se flere billeder

Billeder fra projektet

Amager Bakke

For de fleste lød det tosset at placere en skibakke oven på et forbrændingsanlæg. Men det er ikke desto mindre det, der er blevet en realitet på Amager i København.

For de fleste lød det tosset at placere en skibakke oven på et forbrændingsanlæg. Men det er ikke desto mindre det, der er blevet en realitet på Amager i København.

Muligheden for at stå på ski midt i København er stadig den bærende tanke i projektet. 11.000 m² af bakken er afsat til skiløb, men suppleres med yderligere 3.000 m² til løb, vandring, fysisk træning og opholdssteder.

Bakkens hældning, der varierer fra 14 og op til 45 procent, indbyder til mange aktiviteter og udfordringer, både for nybegyndere og mere rutinerede idrætsudøvere.

Skibakken er delt op i tre forskellige sværhedsgrader, som mange vil kende det fra skiferierne. En sort piste på 180 meter, en 55 meter lang blå piste og en 150 meter grøn piste. Som noget nyt tilføjes en åben og gratis skilegeplads for enden af skibakken. Her kan der leges på ski og kælkes. For de lidt ældre og mere avancerede bliver der muligheder for at benytte fleksible og flytbare freestyle-elementer som rails, halfpipes og hop.

Amager Bakke er med støtte fra Lokale og Anlægsfonden udvidet til også at byde på 10 bjergruter for løbere og vandrere, et crossfitområde, en skilegeplads – samt verdens højeste kunstige klatrevæg på 85 meter.

85 meter høj klatrevæg, bjergløberuter og opholdsområder
Klatring er blevet en populær idrætsgren i Danmark. Amager Bakke bliver et nyt samlingspunkt for de mange klatrere i hovedstadsområdet. Anlæggets fulde høje på 85 meter vil udnyttes til at skabe verdens højeste kunstige klatrevæg inspireret af virkelighedens udfordringer for bjergklatrere og bjergbestigere. Dertil kommer et boulderanlæg der kan bruges både af erfarne klatrere og dem, der er nye i sporten.

Amager Bakke kommer også til at byde på helt nye muligheder for at dyrke bjergløb og vandring, som motionister ellers skal til udlandet for at prøve. Det bliver muligt at bevæge sig op og ned ad bakken i både løb og gang ad 10 forskellige ruter. Lokale og Anlægsfonden har i en periode arbejdet indgående med at udvikle nye oplevelser for løbere, der vil noget mere end en tur langs fortove og cykelstier.

Dette bliver det første eksempel på, hvor langt mere spændende en løbetur kan blive, hvis der designes en facilitet særligt til det. I dette tilfælde inspireret bjerges stier og forhindringer.

Amager Bakke bliver også udstyret med en række forskellige elementer til crossfit og udendørs styrketræning. For de aktive, der gerne vil sidde stille en gang imellem, og for dem, der gerne vil opleve Amager Bakke som et mere roligt udflugtsmål, kommer der forskellige opholdsområder med udsigt og “pusterum” højt hævet over byens larm.

Udviklingen er sket i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, arkitekterne fra BIG og bygherren ARC (Amager Ressource Center).

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content