Se flere billeder

Billeder fra projektet

Spejderhytte og aktivitetsområde i Sorring Skov

DDS-spejdergruppen “Delfinerne” fra Egå/Skæring i Aarhus Kommune, har i mange år ejet en nedslidt spejderhytte i Sorring Skov i Silkeborg Kommune. Spejderhytten har gjort det muligt for Aarhus-spejderne at komme væk fra byen og ud i naturen, men den dårlige stand medvirkede til, at mange af medlemmerne i spejdergruppen, til sidst ikke ville bruge den.

DDS-spejdergruppen "Delfinerne" fra Egå/Skæring i Aarhus Kommune, har i mange år ejet en nedslidt spejderhytte i Sorring Skov i Silkeborg Kommune. Spejderhytten har gjort det muligt for Aarhus-spejderne at komme væk fra byen og ud i naturen, men den dårlige stand medvirkede til, at mange af medlemmerne i spejdergruppen, til sidst ikke ville bruge den.

For mange moderne spejdere skal der meget mere til et spændende udeliv end en flot spejderhytte. Derfor tog dette projekt fat på at omdanne det 5.000 m² store område i Sorring Skov nær Silkeborg, til et varieret aktivitetssted for spejdere, der i højere grad giver de ældre spejdere mulighed for at være aktive og overnatte udendørs.

En gruppe høje træer blev udstyret med platforme og trætop-hytter i otte meters højde. Platformene og trætop-hytterne forbindes med hinanden og med jorden med rebstiger, tove og klatrebaner. Derudover etableres en 100 meter lang svævebane.

Dele af grunden er drænet og der er plantet frugtbuske. Spejderhytten på jorden udnyttes som base for udeaktiviteter og som overnatningsplads for de yngste spejdere. Et 200 m² stort udekøkken er tilknyttet spejderhytten. 

Nye faciliteter til det moderne spejderliv
Mod vest graves tre mindre shelters ind det stejle terræn, så åbningerne vender mod øst. Overnattende spejdere vil kunne stå tidligt op og nyde solopgangen over den nærliggende skovsø.

Det moderne spejderliv har, som dette projekt viser, behov for mere end en hytte. Men hytten er der fortsat brug for. Delfinernes nye hytte opføres på det eksisterende fundament fra den gamle hytte.

Bygningen bliver på 111 m². Den bliver fleksibelt indrettet, så det store opholdsrum på 32 m² hurtigt kan indrettes som sovesal med køjer, der nemt kan slås ned. Hyttens overnatningsfaciliteter er mest tiltænkt de yngste spejdere.

Omkring hytten kommer der en 200 m² stor terrasse med udekøkken og bålplads. Hyttens konstruktion gør dele af terrassen overdækket.

Film produceret af Fotograf Rune Johansen.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content