Se flere billeder

Billeder fra projektet

Kalvebod Bølge

Kalvebod Bølge er et enestående bud på, hvordan der kan skabes mere liv og aktivitet i tidligere industrielle havneområder. Den 400 meter lange havnepromenade – ‘Kalvebod Bølge’, balancerer på 284 stolper ude i Københavns Havn.

Kalvebod Bølge er et enestående bud på, hvordan der kan skabes mere liv og aktivitet i tidligere industrielle havneområder. Den 400 meter lange havnepromenade - 'Kalvebod Bølge', balancerer på 284 stolper ude i Københavns Havn.

Fra Kalvebod Bølge er det muligt at dyrke kajakpolo kun en kilometer fra Rådhuspladsen.

Det er også muligt at muntre sig på en kajakrutsjebane – og så er det i høj grad en ny mulighed for de mange motionister, der holder af at løbe langs havnen. Ved at løbe ud på træbølgen kommer de helt ned til vandspejlet i havnen. Kalvebod Bølge byder desuden på udendørs træningsredskaber. 

Det bliver fremover svært, at forhindre overophedede københavnere i at springe i vandet fra “bølgen” på varme sommerdage, hvilket allerede blev tydeligt, da faciliteten blev indviet på en varm sensommerdag i 2013.

Udvikling af Københavns Havn
Ved årtusindeskiftet satte man fokus på udvikling af havnen som fænomen. Københavns Havn var ingen undtagelse. Fra at være et kedeligt industrielt område, skulle den fremover kendetegnes ved at være en attraktiv, rekreativ del af byen.

Med støtte fra Lokale og Anlægsfonden blev en ny park og et havnebad etableret ved Islands Brygge i 2003. Siden er der sket meget langs havnen, hvor der i dag er blevet plads til markante kontorbyggerier, kultur- og fritidsaktiviteter mv.

Kalvebod Bølge er placeret på den “kedelige” side af havnen – modsat Islands Brygge.

Den vestlige side har på grund af bygningerne i området det problem, at den ligger i skygge i de sene eftermiddags- og aftentimer. Det problem løste arkitekterne ved, ganske enkelt, at skabe et byggeri, der bevæger sig helt ud og på vandet, hvor solen kan nå ned over bygningerne. Dette gav også inspiration til at tegne projektet som en bølge, hvor alle flader kan udnyttes til aktiviteter.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content