Se flere billeder

Billeder fra projektet

Klubhus og strandpromenade i Esbjerg

I Esbjerg er der opført en ny strandpromenade langs Hjerting Strand i udkanten af byen. Samtidig er der opført et nyt klubhus til Ho Bugt Sejlklub i den ene ende af stranden.

I Esbjerg er der opført en ny strandpromenade langs Hjerting Strand i udkanten af byen. Samtidig er der opført et nyt klubhus til Ho Bugt Sejlklub i den ene ende af stranden.

Lokale og Anlægsfonden har støttet etableringen af en knapt én kilometer lang strandpromenade og aktivitetsområde samt et klubhus for sejlere, surfere og kajakroere.  

I Esbjerg er der skabt et unikt område med vandkultur i centrum med mulighed for aktiviteter året rundt.

I forbindelse med projektet er der opstillet flere forskellige lege, aktivitets- og klatreredskaber på stranden og i vandet. Bl.a. en havpool ved klubhuset giver vinterbaderne perfekte betingelser for en kold dukkert.

Strandpromenaden har øget brugsværdien og det æstetiske indtryk af Hjerting Strand ved Esbjerg, men det er særligt værd at lægge mærke til klubhuset, hvor Ho Bugt Sejlklub formår at rumme både de traditionelle sejlere og de unge surfere.

Klubhuset
Ho Bugt Sejlklub udmærker sig ved at være en bredt orienteret klub for jollesejlere, surfere og vinterbadere. Klubhuset er opført med en facade i zink væk fra stranden. Mod stranden og Ho Bugt åbner huset sig med store vinduespartier og facadebeklædning i lyst træ.

Klubhuset bærer et umiskendeligt maritimt præg. Det er delt i to bygninger med et overdækket udendørs rum i midten. Den ene del rummer sauna og omklædningsrum, den anden del et stort mødelokale, der samtidig fungerer som køkken og cafeteria.

I kælderen er der indrettet hylder, hvor surferne kan have deres grej opmagasineret, så de ikke behøver at transportere det til og fra stranden hver gang, de vil en tur på vandet.

Strandpromenaden
Strandpromenaden er 660 meter lang og opført i hårdt, vejrbestandigt tropisk træ. Langs promenaden er der en række aktivitetsskabende nedslag.

Der er en flydeponton, der hæver og sænker sig med tidevandet. Høje pæle i sandet, der kan bruges til klatring, styrketræning og til at spænde volleyballnet i mellem. Der er en pool med havvand, så man kan tage en dukkert ved lavvande, hvilket ellers kræver en soppetur på flere hundrede meter, før bugten bliver dyb nok til at bade i.

Langs strandpromenaden er der sat lockers, som strandgæster kan låse af med hængelåse og dermed have et sted at opbevare fx overtøj.

Se flere billeder

Billeder fra projektet

Skip to content