Verdens første fodboldeksperimentarium

Verdens første fodboldeksperimentarium

Mandag den 9. februar 2009

Den smukke fodboldkunst skal udvikles i Danmark - til glæde for både bredden og eliten. Derfor har Lokale- og Anlægsfonden bevilget 4 mio. kr. til et fodboldeksperimentarium i Herning.

Det kommende fodboldeksperimentarium har ikke sit lige i verden. Fodboldeksperimentariet vil introducere helt nye muligheder for sjov og teknisk udfordrende selvtræning - og give trænere hidtil usete elektroniske muligheder på træningsbanen med brug af store og små videoskærme.

Fodboldeksperimentariet tager udgangspunkt i tanken om, at fodboldkunst udvikles gennem lyst og leg. Eksperimentariet er bygget op om en række specialudviklede faciliteter, der gør det muligt for både elitespillere og breddespillere at forbedre boldbehandlingen til det mest sublime. Spillerne kan bruge faciliteterne alene eller i grupper.

Det er Boldklubben Herning Fremad og Lokale- og Anlægsfonden, der sammen med Herning Kommune, FC Midtjylland, Center for Idræt og Arkitektur og GHB Landskabsarkitekter, har udviklet fodboldeksperimentariet. Derudover har en række markante fodboldprofiler taget del i arbejdet - deriblandt AGF-træner Erik Rasmussen, der blev valgt som inspirator, fordi han netop er kendt for at tænke i leg, lyst og fodboldkunst.

I alt vil fodboldeksperimentariet koste 14 mio. kr. at opføre på Herning Fremads store træningsanlæg. De største bidragydere er Herning Kommune og Lokale- og Anlægsfonden.

"Vi tror på, at et visionært og udviklingsorienteret idræts- og fritidsliv er en dynamo, der både kan skabe vækst i kommunen og sundhed og trivsel for borgerne. Den måde, vi her har tænkt fodboldeksperimentariet, er helt ny i Danmark, og viser, at vi i Herning er med helt fremme i skoene, når der skal planlægges moderne idrætsfaciliteter", siger Johs. Poulsen (Rad.) der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning Kommune.

Fodboldeksperimentariet er et stærkt udtryk for Lokale- og Anlægsfondens vilje til at nytænke traditionelle idrætsfaciliteter og vil blive et udstillingsvindue til inspiration for fodboldanlæg i andre dele af landet og i resten af verden.

"Det er et opgør med træningsanlæg, der nærmest kan betegnes som græsørkener med endeløse rækker af fodboldbaner. Fodboldeksperimentariet appellerer til fodboldleg på en helt anden måde,  samtidig med, at faciliteterne åbner op for nye øvelser, der er spændende, udviklende og motiverende for både lilleputspilleren fra Herning Fremad og elitespilleren fra FC Midtjylland," siger Torben Frølich, direktør for Lokale- og Anlægsfonden.

Yderligere oplysninger
Torben Frølich, direktør, Lokale- og Anlægsfonden, 3283 0330 / 2129 6856
Johs. Poulsen, formand, Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune,
9720 9990 / 2010 3387 
Dan Madsen, formand, Boldklubben Herning Fremad, 2061 0242
René Kural, centerleder, Center for Idræt og Arkitektur,
3268 6140 / 2217 9264

Se idéprospektet for fodboldeksperimentariet her

Værktøjer
Til top

Site developed by Klestrup partners