Nyt liv i Københavns døde havneområde

Pressemeddelelse fra Lokale- og Anlægsfonden
Mandag den 21. december 2009

Lokale- og Anlægsfonden har videreudviklet det store Kalvebod Bølge-projekt i København til også at indeholde en række urbane vandaktiviteter. Med udviklingen af nye muligheder for roning, klatring og løb helt nede ved vandoverfladen er Fonden med til at skabe liv på den "tomme" side af Københavns Havn.

Kalvebod

Kalvebod Bølge bliver en 400 meter lang, "bølget" promenadebro placeret helt ude ved og på vandet ved Kalvebod Brygge i København. Langs promenaden bliver der skabt et urbant vandaktivitetsområde med bassiner til kajakker og optimistjoller, og Kalvebod Bølge vil i det hele taget blive et nyt kraftcenter for hovedstadens roklubber og sejlsportsforeninger - og de roere og sejlere, der ikke er medlemmer af foreninger.

Lokale- og Anlægsfonden har i det seneste år gjort en indsats for nemmere adgang til vandet i havnene. Udviklingen af aktiviteterne på og omkring vandet ved Kalvebod Brygge er det andet store projekt efter det flydende foreningshus i Vejle.

Løb helt nede ved vandoverfladen
Kalvebod Bølge får en støtte på 3 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden til en række aktiviteter, som Fonden har udviklet til projektet. Fx en løbebane helt nede ved vandoverfladen, klatring med ryggen mod vandet på undersiden af bølgens "toppe", kajakrutsjebane, kajakpolo, udendørs fitness og parkour. Der vil også blive etableret et kajakhotel, så langtursroere kan lægge til som turister i København.

Kalvebod klatre
 
Den omfattende udvikling af Københavns Havn i de senere år har medført kritik af, at dele af havnen blev mennesketom og svært tilgængelig for byens borgere. Med udviklingen af Kalvebod Bølge-projektet til 34 mio. kr. - plus støtten fra Lokale- og Anlægsfonden - som en del af Metropolzone-projektet satser Københavns Kommune stort på at øge livet i den del af havneområdet, der ligger modsat to andre af Lokale- og Anlægsfondens projekter - nemlig havnebadet og havneparken på Islands Brygge, der er store folkelige succeser.

Direktør Ulrik Winge, Center for Bydesign, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune, siger om udviklingen af aktiviteter til Kalvebod Bølge:

"Kalvebod Bølge får en række spændende opholdsmuligheder for alle københavnere, der har lyst til at nyde muligheden for at komme ned til vandet og havnen. Med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden i form af ekspertise og etableringstilskud kan københavnerne tilbydes en række nye faciliteter, der gør det muligt at udnytte havneområdet til et aktivt fritidsliv," siger Ulrik Winge.

 Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden, siger om projektet:

"Kalvebold Bølge er et enestående forsøg på at genvinde et havneområde, der var nærmest lukket for offentlig adgang og samtidig udvikle det til en usædvanlig rekreativ og aktiv del af hovedstadens frilufts- og fritidsliv. Det bliver særligt spændende at opleve, hvordan Kalvebod Bølge bliver et urbant vandaktivitetscenter, der giver byens borgere mulighed for at dyrke de mange populære udgaver af vandsport."

Yderligere oplysninger
Torben Frølich, direktør, Lokale- og Anlægsfonden, 3283 0330 / 2129 6856
Ulrik Winge, direktør, Center for Bydesign, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune 3366 1314

Læs mere om Kalvebod Bølge
http://www.kk.dk/?sc_itemID={C5C1F912-F418-4421-A4BB-4A7C25E3B190}

Illustrationer
Kontakt
Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent, Lokale- og Anlægsfonden, 3283 0355 / 2016 4196, lhb@loaf-fonden.dk

 

 

Værktøjer
Til top

Site developed by Klestrup partners