Inspiration

Sdr. Nissum Hallen

Sdr. Nissum i Holstebro Kommune blev sammen med Allested-Vejle og Stepping udpeget som vindere af konkurrencen om "Nyt liv i gamle haller".

En konkurrence, hvor Lokale og Anlægsfonden parrede tre udtjente idrætshaller med tre arkitekter, for at vise, at det er muligt at gøre en gammel hal til et moderne idræts- og kulturcenter med spændende arkitektur og fleksibel funktionalitet for kun 10 mio. kr. og med en udvidelse af grundarealet på maksimalt 10 procent. 

De lokale kræfter i Sdr. Nissum og arkitekterne fra CEBRA formået at skabe et byggeri, der viser vejen frem for mange gamle, mørke idrætshaller. Sdr. Nissum Hallen er blevet et moderne lyst og åbent miljø med en række nye og gamle aktivitetsmuligheder.

For at opnå en bedre udnyttelse af hallens areal til både nye aktiviteter og opholdspladser, er den store idrætsbane blevet beskåret fra 20x40 meter til 18x36 meter.

Hallens foyer er indrettet med café, skærme med adgang til hallens bookingsystem og lokalhistorisk arkiv. Det er muligt at benytte foyeren som møderum. I gavlen mod vest er der indrettet aktivitetsrum i to etager. Her er der også mulighed for at overnatte for turister og besøgende foreninger. Endelig er der fra denne gavl adgang til et aktivt udeområde.
Bag den røde skydevæg i den østlige gavl gemmer sig en kombination af squashbane og scene til optræden.

I tilknytning til omklædningsrummene er der etableret et mindre udendørs afskærmet gårdrum.

Herunder ses Sdr. Nissum Hallen før omdannelsen.

Før 1

Før 3

Info

Arkitekt

CEBRA A/S

Opført

2011

Region

Midtjylland

Anlægssum

Kr. 10 mio.

Tilskud fra Lokale og Anlægsfonden

Kr. 5 mio.

Værktøjer
Til top

Site developed by Klestrup partners